Η γωνιά των παιχνιδιώνΠαιχνίδια για να χαλαρώσεις , να διασκεδάσεις  ή να σκεφτείς και να μάθεις


1.Magic Pen!Το Magic Pen είναι ενα online παιχνίδι που βασίζεται σε νόμους της φυσικής. Σκοπός του παιχνιδιού είναι να σχεδιάσει κανείς διάφορα αντικείμενα με τέτοιο τρόπο, ώστε αν έπεφταν με φυσικό τρόπο πάνω στην κόκκινη μπάλα, να την μετακινούσαν προς το σημαιάκι. Δηλ. μόνο έμμεσα μπορεί κανείς να τη μετακινήσει, με χρήση άλλων κατάλληλων σχημάτων, δημιουργώντάς τα, μετακινώντας τα, σβήνοντάς  τα κλπ. Ενώ βέβαια υπάρχουν πολλά επίπεδα (levels) στο παιχνίδι (δείτε στο βίντεο). Διαβάστε τις οδηγίες, αλλά μη …βιαστείτε να αρχίσετε, κάνοντας αμέσως κλικ :-) ! Αν θέλετε να αποφύγετε να βρεθείτε σε άλλες σελίδες παιχνιδιών, περιμένετε μέχρι να εμφανιστεί το «Play».
Ρίξτε μια ματιά στο βίντεο. Δεν είναι εντυπωσιακό;Αναδημοσίευση από: http://blogs.sch.gr/vivlivad/2008/10/04/magic-pen/

2. Η γωνιά του παιδιού. 


Παιχνίδια και κουίζ για την Ευρωπαϊκή Ένωση.Κάνε κλικ γα να μεταφερθείς στον ιστότοπο και να παίξεις.


3.Παιχνίδια στο διαδίκτυο για την Κυκλοφοριακή Αγωγή.


Κάνε κλικ στην εικόνα και παίξε. Στόχος σου είναι να παρκάρεις το αυτοκίνητο, πριν ο χρόνος τελειώσει. Προσοχή γιατί έχεις τρεις μόνο προσπάθειες. Παίζεις με τα βελάκια από το πληκτρολόγιο.

Θα καταφέρεις να διαχειριστείς την κυκλοφορία; Σκοπός σου είναι να ρυθμίσεις τα φανάρια, ώστε να περάσουν όλα τα αυτοκίνητα χωρίς να συγκρουστούν. Κάνε κλικ στην εικόνα. Παίζεις με το ποντίκι. Προσπάθησε με τη μηχανή να αποφύγεις τα εμπόδια και να μην πέσεις.Κάνε κλικ στην εικόνα. Παίζεις με τα βελάκια του πληκτρολογίου. Αν θυμάσαι τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και νιώθεις έτοιμος να οδηγήσεις, τότε είσαι έτοιμος και για το παρακάτω παιχνίδι. Με τα βελάκια κατεύθυνε το αμάξι σου προς το πράσινο βελάκι. Προσοχή, όμως, στα φανάρια, τους πεζούς, τη διαχωριστική γραμμή και τα άλλα αυτοκίνητα.


Aναδημοσίευση από: Περί ανέμων, υδάτων και σχολείου…: Παιχνίδια στο διαδίκτυο για την Κυκλοφοριακή Αγωγή.

4. Εξοικονόμησε ενέργεια. Κάνε κλικ στην εικόνα και παίξε.


5.Χτίσε το δικό σου "πράσινο" σπίτι...Αν αποφάσιζες να χτίσεις το δικό σου σπίτι, πού θα το έχτιζες; Πώς θα ήταν; Τι είδους θέρμανση θα χρησιμοποιούσες; Πώς θα συνδύαζες όλες τις παραμέτρους ώστε το νέο σου σπίτι να είναι φιλικό προς το περιβάλλον;
6.  Power house


Παίξε και εξοικονόμησε ενέργεια
Κάνε κλικ στην εικόνα για να παίξειςΠαίξε το παιχνίδι και μάθε ποια σημεία πρέπει να προσέχει κανείς ώστε να έχει ένα σπίτι που θα εξοικονομεί ενέργεια και θα σέβεται το περιβάλλον! Σε κάθε βήμα θα σου δίνονται διάφορες επιλογές. Επίλεξε την πιο "πράσινη", ώστε να κερδίσεις όσο το δυνατόν περισσότερους ηλίανθους...

Αναδημοσίευση από:Πέμπτη και ... καλύτεροι


7.enercities

Η διαδικτυακή εκπαιδευτική πύλη enercities πρόκειται για ένα παιχνίδι που απευθύνεται σε παιδιά με στόχο να τους μυήσει στα μυστικά της αειφόρου ανάπτυξης. To ζητούμενο είναι οι παίκτες να οικοδομήσουν μια βιώσιμη πόλη, προκειμένου να ανέβουν επίπεδα δυσκολίας, να συλλέξουν πόντους και εν τέλει να κερδίσουν! 
8.Ταξίδι  φυγήςΤο  «Ταξίδι φυγής»”.είναι  ένα ψηφιακό παιχνίδι επιβίωσης βασισμένο στην πραγματικότητα .Το δημιούργησε η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες. Ένα παιχνίδι για το τι σημαίνει να είσαι πρόσφυγας. Ο πρωταγωνιστής του παιχνιδιού είναι ένας νεαρός πρόσφυγας ο οποίος αναγκάζεται να εγκαταλείψει τη χώρα του και αντιμετωπίζει μία σειρά από δυσκολίες και διλήμματα τόσο κατά τη διάρκεια της φυγής όσο και κατά την άφιξή του στη χώρα ασύλου. Το παιχνίδι απευθύνεται σε μαθητές ηλικίας 13 μέχρι 16 ετών. Με αυτόν το βιωματικό τρόπο, οι μαθητές ενημερώνονται και ευαισθητοποιούνται για το τι σημαίνει να είσαι πρόσφυγας.
 Για να παίξεις κάνε κλικ στην εικόνα

9. Χρωμάτισε την πεπλοφόρο


Εκπαιδευτικό διαδραστικό παιχνίδι από το Μουσείο Ακρόπολης, όπου μπορούν τα παιδιά να ζωγραφίζουν το άγαλμα της Πεπλοφόρου.
Με λένε «Πεπλοφόρο» γιατί το ρούχο που φοράω είναι ένας πέπλος. Σώζεται καλά το χρώμα στα μάτια μου, στα μαλλιά αλλά και στον πέπλο μου. Κάποτε είχε πολύχρωμα σχέδια στις άκρες της αναδίπλωσης του, στο πάνω μέρος, τα οποία...
 επαναλαμβάνονταν και στο κάτω μέρος του. Είναι ζωσμένη στη μέση με άλλοτε μπλε και πράσινη ζώνη και διακοσμημένη  στο μπροστινό κάτω μέρος με μία κατακόρυφη σειρά με ζώα, πουλιά και ιππείς σε κόκκινο φόντο. Όπως μπορείς να διακρίνεις στο κάτω μέρος του πέπλου και στα μανίκια, από μέσα φορούσα και ένα δεύτερο ρούχο, έναν άλλοτε μπλε χιτώνα.

Μερικοί νομίζουν ότι είμαι απλώς μια κόρη σαν τις άλλες. Εγώ όμως είμαι η θεά Άρτεμη, η θεά του κυνηγιού. Στο δεξί μου χέρι κρατούσα βέλη και τόξο στο αριστερό.

Κάνε κλικ στην παρακάτω εικόνα:
,10. Susoku

Κάνε κλικ στην εικόνα και παίξε sudoku
11. Βρες την έξοδο και βγες από τον λαβύρινθο12. Φτιάξε τα δικά σου κόμικ

6/2/2012

Γαλλική διαδραστική ιστοσελίδα κόμικς για παιδιά 7-12 ετώνΈξι εκδοτικοί οίκοι ση Γαλλία (Dargaud, Dupuis, Le Lombard, Citel, Ellipsanime και Médiatoon), ένωσαν τις δυνάμεις τους για να δημιουργήσουν μια κοινή ιστοσελίδα κόμικς, αφιερωμένη στα παιδιά ηλικίας 7-12 ετών. Η ιστοσελίδα ονομάζεται "Bandgee.com" και θα ξεκινήσει τη λειτουργία της στις 7 Φεβρουαρίου, μια ημερομηνία καθόλου τυχαία, αφού πρόκειται για τη διεθνή "Ημέρα Ασφαλέστερου Διαδικτύου" ("Safer Internet Day"). (Έχει ήδη ξεκινήσει να λειτουργεί)

Σε ανακοίνωση τύπου των εκδοτών, αναφέρεται ότι η χρήση της ιστοσελίδας θα είναι "δωρεάν και απολύτως ασφαλής". Τα παιδιά-χρήστες θα μπορούν να διαβάζουν, να παίζουν παιχνίδια, να παρακολουθούν μαθήματα σε διάφορους τομείς, να ακούν μουσική, να βλέπουν video, να χρωματίζουν τα κόμικς, ενώ θα υπάρχουν και χώροι αφιερωμένοι στην προσωπική τους δημιουργία, καθώς και χώροι με τους αγαπημένους τους ήρωες, όπως ο Garfield, ο Λούκυ Λουκ, κ.ά.

Η ιστοσελίδα δίνει επίσης έμφαση στην κοινωνική δικτύωση. Έτσι, οι νέοι χρήστες από την στιγμή που θα πραγματοποιήσουν την εγγραφή τους, θα μπορούν να δημιουργούν το προσωπικό τους προφίλ και να μοιραστούν με τους φίλους τους τις δημιουργίες, τις ανακαλύψεις και τα κοινά τους ενδιαφέροντα.
(Πηγή: Livres Hebdo)

Συνδεθείτε με την ιστοσελίδα εδώ     

 (η ιστοσελίδα είναι στα γαλλικά αλλά με την μετάφραση είναι σίγουρο πως θα τα καταφέρεις)

αναδημοσίευση από Παρατήριο ψηφιακού βιβλίου του Ε.ΚΕ.ΒΙ.


13.Ηonoloko

Το νησί Ηonoloko είναι ένα παιχνίδι για την προστασία του περιβάλλοντος. Έχει σχεδιαστεί σαν ένα επιτραπέζιο παιχνίδι. Προσομοιώνει  τον πραγματικό κόσμο και οι ενέργειες των παικτών επηρεάζουν αισθητά τον περίγυρο τους, με αποτελέσματα άμεσα ορατά .Σκοπός του παιχνιδιού είναι οι παίκτες να πάρουν τις σωστές αποφάσεις που θα βελτιώσουν όσο γίνεται την υγεία και το περιβάλλον του νησιού Honoloko. Ο παίκτης, καθώς μετακινείται σε ένα νησί, καλείται συνεχώς να απαντάει σε ερωτήσεις που αφορούν την περιβαλλοντική του συμπεριφορά. Οι βαθμοί κερδίζονται με βάση τις επιλογές του κάθε παίκτη.Το παιχνίδι απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 8 έως 12 ετών .

Kάνε κλικ στην εικόνα για να παίξεις14. Θέλεις να παίξεις σκάκι;

Kάνε κλικ στην εικόνα . Διάλεξε παίκτη ανάλογα με το  επίπεδό σου και παίξε!

Θέλεις να παίξεις  Σκάκι;
Το σκάκι βελτιώνει τα χαρακτηριστικά που χρειάζεται ένας μαθητής ώστε να επιτύχει στο σχολείο. Είναι πλέον αποδεδειγμένο ότι το σκάκι:
Α. Αναπτύσσει την αυτοσυγκέντρωση, τις επικοινωνιακές και γνωστικές δεξιότητες, την κριτική και στρατηγική σκέψη, τη μνήμη, την ικανότητα επίλυσης προβλημάτων, την πνευματική ωριμότητα και δημιουργικότητα, την αυτοπεποίθηση και την αυτοεκτίμηση.
Β. Ενθαρρύνει την βαθειά σκέψη, την εξαντλητική και τελειωτική ανάλυση της σχέσης δράσης-αντίδρασης-συνέπειας και τη νοερή απεικόνιση σχέσεων αλληλουχίας.
Γ. Σε χώρες όπου διδάσκεται στα σχολεία, οι μαθητές εμφανίζουν αυξημένες δυνατότητες στην αναγνώριση σύνθετων προτύπων και συνέπεια αυτού είναι να αριστεύουν συχνότερα στα μαθηματικά και τις θετικές επιστήμες.
Δ. Σε μαθητές με μαθησιακά προβλήματα βοηθά σημαντικά στη βελτίωση της δεξιότητας διατύπωσης και ανάλυσης λεκτικών συλλογισμών αλλά και στην άσκηση αυτοελέγχου.
Ε. Σε μαθητές 1ης και 2ας Δημοτικού βοηθά στην ανάπτυξη επίκτητων μαθησιακών ικανοτήτων.
ΣΤ.Το επιτραπέζιο σκάκι επιπλέον διδάσκει το ομαδικό πνεύμα με έμφαση στις ικανότητες του ατόμου, την αξία της σκληρής δουλειάς και της αφοσίωσης,την υπευθυνότητα και την ισότιμη αποδοχή των επαίνων και των δυσμενειών τη αξία της νίκης αλλά και της τιμητικής ήττας, τον υγιή επί ίσοις όροις ανταγωνισμό, την ευγενή άμιλλα και το ευ αγωνίζεσθε. Πάνω από όλα το σκάκι διδάσκει την ταπεινότητα –αντί να καυχιέται για τη νίκη του, ο σκακιστής ενθαρρύνεται να μάθει από τον αντίπαλό του και να του φέρεται με σεβασμό. 


15.Oικοσκόπιο kids, Το Οικοσκόπιο είναι μια πρωτότυπη εφαρμογή, ένας πλήρης διαδικτυακός χάρτης περιβαλλοντικής πληροφορίας για την Ελλάδα. Στο Οικοσκόπιο Kids τα παιδιά θα εξοικειωθούν με την έννοια του χώρου, θα διατρέξουν τον ελληνικό χάρτη αναγνωρίζοντας λίμνες και δάση, θα οξύνουν την παρατηρητικότητα και τις αισθήσεις τους γνωρίζοντας απειλούμενα αλλά και χαρακτηριστικά είδη και παίζοντας, θα αποκτήσουν εξειδικευμένες γνώσεις για το περιβάλλον. Έτσι οι πολίτες του αύριο αποκτούν γνώσεις που χρειάζονται ώστε να συνειδητοποιήσουν τη σημασία της προστασίας του περιβάλλοντος και την ανάγκη αλλαγής της στάσης τους και της καθημερινής συμπεριφοράς τους.
Τα έξυπνα παιχνίδια δεν είναι . όμως μόνο για παιδιά. Καλή διασκέδαση σε όλους λοιπόν!

Κάνε κλικ στην εικόνα για να παίξεις

16.«Πρόγραμμα Γλαύκα» διαδραστικό παιχνίδι για την αποκατάσταση των μνημείων της Ακρόπολης!

κάνε κλικ στην εικόνα
  

Πρωταγωνιστής είναι η Γλαύκα, ένα ιπτάμενο ρομπότ που εκπροσωπεί την εφαρμογή και αναλαμβάνει την επικοινωνία της με το παιδί. Στόχος της πολύ ενδιαφέρουσας εφαρμογής είναι η γνωριμία με τις φθορές, τα αίτια και τα είδη των επεμβάσεων, με τα επαγγέλματα των ανθρώπων που πραγματοποιούν τα αναστηλωτικά έργα καθώς και με τις σύγχρονες τεχνολογίες που χρησιμοποιούνται σε αυτά.
Πηγή: Στο τελευταίο θρανίο της Πάτρας
17. Ο ΓΥΡΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ18.ΤΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΣΩΜΑ
19.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΥΠΟΣΙΤΙΣΜΟ20.

ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ (ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ)

Δημιουργός της εκπαιδευτικής διαδραστικής εφαρμογής είναι η τεταρτοετής φοιτήτρια του Παιδαγωγικού Τμήματος Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Μαρία Ανδρίτσου.
Καλεί τα παιδιά της Ε΄και Στ΄Δημοτικού να γίνουν εξερευνητές και να ανακαλύψουν μέσα από το παιχνίδι την αρχαία πόλη Μάτσου Πίτσου τη μεγαλύτερη αυτοκρατορία της Νότιας Αμερικής από το 1200 π.Χ μέχρι το 15 μ.Χ αιώνα περίπου, τις Πυραμίδες της Γκίζας, τον Παρθενώνα, την Απαγορευμένη Πόλη του Πεκίνου στην Κίνα, να θαυμάσουν το βόρειο Σέλας, να χαλαρώσουν στον Μεγάλο Κοραλιογενή Ύφαλο και να επισκεφθούν τους καταρράκτες της Βικτωρίας στην Αφρική!!!
Ανακαλύπτουν μέσα από πολλές δραστηριότητες τον κόσμο!!! Ζωγραφιές, ταινίες animation, κατασκευές είναι μόνο μερικές από τις γεμάτο ενδιαφέρον δραστηριότητες που περιλαμβάνει. Είναι ένα  ονειροτάξιδο μέχρι το βάθος των αιώνων….

κάνε κλικ στην εικόνα για να παίξεις


21..Ταξίδι στην Ευρώπη

"Ταξίδι στην Ευρώπη" με αγαπημένους ήρωες κινούμενων σχεδίων...

Είσαι για ένα ταξίδι στη δική μας ήπειρο; Πάμε να μάθουμε τα βασικότερα και μεγαλύτερα γεωμορφολογικά στοιχεία μέσα από την επόμενη εφαρμογή...

Οι σημαντικότερες θάλασσες, τα μεγαλύτερα νησιά, οι μεγαλύτερες χερσόνησοι, τα μεγαλύτερα βουνά και τα μεγαλύτερα ποτάμια της Ευρώπης, για πρώτη φορά μαζί, στην ίδια εφαρμογή!

Και μάλιστα παρέα με τους ...Ευρωπαίους πρωταγωνιστές από ταινίες κινούμενων σχεδίων της Disney: Τον Ηρακλή, τον Ρεμί (από τον Ρατατούη), τον Πινόκιο, τον Ρομπέν των Δασών και τη Μέριντα (από το Brave)...

Προσοχή! Αν έχεις στον υπολογιστή σου Office 2010 κάνε κλικ  εδώ  για να ανοίξεις ή να κατεβάσεις (αν θέλεις) το παιχνίδι σε παρουσίαση PowerPoint και σε πολύ καλύτερη ποιότητα (δουλεύει και για Powerpoint 2007, αλλά δίχως ήχο)...
Ταξίδι στην Ευρώπη (γεωμορφολογία)
Δημιουργία παρουσίασης: Παύλος Κώτσης 
Πηγή:Έκτη και...απίθανοι22. 
Θέλεις να παίξεις πιάνο;23.
 Πέρης και Κάτια πάμε σχολείο Στ τάξη
24.


Παιχνίδια από την Τράπεζα Κύπρου ΟΙΚΑΔΕ
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου